Härliga sommar!

Vad skönt det är när solen skiner och man får ligga ute i skuggan under några träd eller i mattens rabatter och titta på alla fåglar som man inte orkar jaga... Näe, det är för skönt att ligga kvar i skuggan och bara njuta!
Matten bara tjatar om att jag måste komma ihåg att dricka och sätter ut fat lite här och där och flyttar runt dem om jag flyttar mig... Missen like!! Hon följer min minsta vink, den där matten ;)
 
Fast jag blev lite sur på matten idag!!
Rätt vad det var kom mellanhusse O älgande genom buskarna där jag i godan ro låg och mådde som bäst och helt sonika sa att jag skulle komma in!! Upprörande, det är vad det är!! Jo, då hade matten bestämt att hon  och småhussarna skulle hälsa på hos farmor och farfar!! Men fick jag följa med? Icke sa Nicke! Jag fick avbryta mitt härliga uteliv för att bli instängd i huset medan de roade sig och fikade!! Matten sa att det bara var bra att jag fick vara inne en stund för att ta det lugnt och äta mat och kanske äntligen få tid att dricka vatten!
Hmmm.....
Ja, till deras försvar så var de inte borta så länge och de satte faktiskt på radion innan de for. Det är ganska skönt att slappa på soffan och höra att det låter någonstans, men maten de la upp!! Kan kanske bara säga att den lämnade övrigt att önska!!
Där har jag en hel del att jobba med faktiskt, de verkar inte alls oroliga att stackars lilla mej ska svälta ihjäl...
Matten väger mig ibland och det senaste halvåret har jag faktiskt legat i princip stilla på 5,3 kilo! En del påstår att jag måste vara tjock som väger så mycket, men jag har hört att vår pappa minsann inte är någon lättviktare han heller (om jag inte är felinformerad) även om jag nu väger mer än mamma... Och matten brukar försvara mig och säga att jag inte alls är tjock utan att jag är den finaste goaste katten som finns och väger precis som jag ska!
 
Fast jag var faktiskt hos veterinären i februari och fick ett stick av något som påminde om en penna.... matte sa nåt om vax eller nåt, ja, det var för att jag inte skulle bli sjuk så det var nog nåt bra i alla fall.. Men det var ju inte det jag skulle berätta. : Jag hörde matten prata med veterinären om min vikt, hon ville höra vad veterinären tyckte... Han klämde och kände och lyfte och..... JAG ÄR INTE TJOCK!! HA därmed är det dementerat ;)... Han tyckte att jag var väl sammansatt och att jag inte alls vägde för mycket. Tydligen är det inte varje dag de får se en sån ståtlig och fin katt där :)....
 
Bilderna är inte på väg än.... men jag hoppas att jag ska få lite hjälp med dem här framöver... Jag förstår inte vad matten GÖR om dagarna, det tar ju inte lång stund om hon bara fick ändan ur vagnen!! Ja, ja, jag får tjata lite på henne och titta på henne så som bara jag kan ;) Fast jag hoppas att hennes bakdel har lossnat tills nästa gång jag vill uppdatera bloggen.... hmm... MATTE!!   MAAAAATTE!   Näe, jag får gå och kolla vad hon gör!
 
Tass på er från Prinsessan av Kattisavan
 
 
 

YINSAN TAR ÖVER

Ja, jag säger då det!! Nästan ett år sedan matten fick ur tummen så nu sätter jag ned foten och tar över!! Jag vill ju att mina fans ska få veta hur jag mår och har det!!
 
Kort får vänta ett tag, jag har inte lärt mig hur man får ut bilder ur den där saken som blixtrar i tid och otid. För bilder finns det minsann!! Och eftersom jag är så vacker så vill jag ju att ni alla ska få se mig, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... Vad är det för trams!! Jag får minsann alltid vänta för länge och inte blir det godare för det! VEM har kommit på det uttrycket? Matte måste tycka det är väldigt bra i alla fall för hon använder det ofta!
 
Hur ska jag nu börja, det har ju hänt så mycket sedan sist! Matten exv, hon packade massa saker i bilen och husse och hon försvann några dagar och sen var det bara husse som kom hem!! Som jag funderade vart matten tog vägen!! Inte hade hon frågat mig om lov i alla fall, hur KUNDE hon lämna mig på det sättet? Men hon fick sig en tankeställare när hon sent om sider kom hem ett par veckor före jul... jag ignorerade henne fullständigt!! Jag hörde henne prata med husse om mig och hon sa att hon tyckte det var så tråkigt att jag undvek henne och inte ville komma när hon lockade och inte ville gulla som förut.
MEN HALLÅ!! Hur knasig får man bli! Du lämnade mig i flera veckor och så tror du att det bara ska vara som vanligt!!? Nåja, jag tina upp efter ett par veckor, då tyckte jag att hon fått sitt straff och saknade faktiskt själv att gosa med henne...
 
Jag fyllde 1 år den 20 november och då fick jag jättegod mat (älgköttfärs -MUMS) och det togs en massa kort av mellanhussen S.
Det kan jag ju säga att medan matten var borta så blixtrade det inte så ofta, bara den 20e varje månad och när jag fyllde år lite extra... Nu sedan matten kommit hem så är ordningen återställd och jag blir fotograferad nästan varje dag och vem kan klandra henne? Jag är ju alldeles bedårande! Och det är inte bara som jag säger, matten och alla hussarna säger det dagligen så det är svårt att inte ta åt sig!
 
Och hur lever livet här i Kattisavan?
Jo, det är alldeles förträffligt! Hussen stiger upp strax före 3 varje natt för att ge mig mat!! Jo, det är alldeles sant! Sen sitter jag på köksbordet medan han fikar så han kan klia och gosa med mig under tiden. Lite latare är han på helgerna, då sover han till 7!! Kan ni tänka er!! Jag måste alltså vänta 4 timmar extra på maten! Nåja, man får väl vara nöjd för det lilla...
Jag får mat ur påsar som smakar olika, 3 ggr om dagen sen säger de att jag får äta torrfoder. DET gör jag bara i nödfall... (Jag tänker INTE berätta att det inte är så tokigt egentligen, men jag gillar ju blött foder bäst)
 
Nu i sommar är jag ute flera gånger om dagen i nåt de kallar för sele med ett långt band som de binder fast. Jag bara älskar att skoja med dem ... Då brukar jag gå runt deras buskar ett par varv eller ett träd eller vad som finns i närheten, då kommer de springande direkt och får reda ut "härvan" åt mig. Annars tycker jag om att ligga stilla i
mattes rabatter för då kan jag ligga och hålla koll på fåglar och annat som flyger förbi.
 
Jag måste säga att det blev tomt nu när Smulan inte bor här längre, jag har inte riktig koll på vad som hände rätt vad det var kom de hem med henne, men hon var alldeles stilla. Jag fick lukta på henne, de sa att jag skulle säga "hejdå" och så grävde de ned henne i trädgården!! Jag tycker om att sitta bredvid där hon ligger, det är mycket flygfän i Smulans blommor och så rullar jag mig i sandhögen alldeles bredvid. Matten förstår inte varför jag ska rulla mig i sanden hon säger att jag drar in en massa sand! Men hon får väl rulla sig hon med så får hon känna vad skönt det är!!
 
Kira håller jag i strama tyglar, här är det JAG som bestämmer!! Jag brukar lukta på henne och låter henne lukta på mig, men ibland är hon så himla framfusig och vill lukta mer än jag vill och då får jag ju ge henne en snyting. Jag behöver inte ens ta ut klorna, hon gör som jag vill direkt ändå! Annars ligger vi bredvid varandra ibland, hon är helt ok, men hon ska ju veta sin plats. Här är det jag som är Prinsessa ;)
 
Det här med att bada, är det en så bra idé egentligen? Jag menar, jag tvättar mig ju själv? Duger inte det?
Matten tycker tydligen inte det. Det är helt enkelt inte roligt!! Jag brukar protestera och försöker att komma upp ur vattnet, men matten lyckas ändå alltid att få mig genomblöt och sen torkar hon mig med en handduk ibland tar hon fram nåt som blåser varm luft och låter förskräckligt!! Den gillar jag inte riktigt. Sen brukar jag sura tills jag är torr, även fast jag alltid brukar få en godis. Hon ska inte tro att jag är så lättköpt!!
 
Klippa klor är inte heller kul, men jag har upptäckt att om jag sitter alldeles stilla i mellanhusse S famn medan matten klipper så går det faktiskt ganska fort och så får jag godis :)
 
Jag har en massa leksaker, men ibland är det ju faktiskt roligare med andra saker som till exempel papperstussar, skosnören och mattes tår eller nåt annat som rör sig lustigt. Men säg inget, det är alltid kul att få nya saker.
 
Men vet ni? Husse och Matte har köpt en ny soffa till mig!! Jag älskar att ligga i den!! Mitt nya favoritställe!! Men ibland kan ju människor (ja, mina med!!) vara så otroligt dumma!! De kan sätta sig precis där jag älskar att ligga och vet ni vad!! DE FLYTTAR INTE PÅ SIG!! Fastän jag stirrar menande på dem så verkar de inte begripa att de ska flytta på sig!! Helt otroligt. Jag har försökt att träna dem men jag får nog lägga det på en flerårsperiod för de här verkar mer än lovligt svårfostrade...
 
Ja, nu kommer jag inte på något mer just nu... Men lita på att det kommer att skrivas oftare!! Och jag kanske kan deala med matten så att hon fixar lite schyssta kort på mig så ni får se min snygga lejon-man. För är det något jag vet så är det att min familj älskar mig och gärna visar upp mig och de talar ständigt om för mig vad söt och bedårande jag är när jag ligger så där eller tittar ut så där eller... Ja, ni fattar, va?
 
Tass till er alla från Prinsessan av Kattisavan
 
 

RSS 2.0