Uppdatering

Nu var det ett tag sedan igen... det har varit mycket att tänka på och jag har inte orkat skriva helt enkelt. Jag tar en kort resumé av sommaren sedan sist..
Det största och värsta som hänt är att vår älskade lilla Smulan tyvärr inte finns med oss längre. Det här är ett av de sista korten på henne när hon var med oss vid Umeälven där vi kokade kaffe och fikade i slutet på juni..
Hon kom, på en av sina egna utfärder, över på grannens tomt och blev svårt biten av deras jämt-tik. Tyvärr var det så djupa och allvarliga sår och det i kombination med hennes ålder (hon blev 14 år den 27/6) gjorde att vi tillsammans med veterinären kom fram till att det bästa för Smulan var att få somna in. Hon var helt lugn till slutet och fick somna i mattens famn. Personalen på veterinärstationen i Lycksele är helt fantastiska när det gäller bemötande!! Det har vi fått flera bevis på under detta år som inneburit ett antal färder dit...
 
Yin växer och frodas ;-). Vi får börja hålla lite koll på hennes mat... fast det är inte lätt - Yin är en hungrig och matglad fröken.
Här är hon 7 månader och väger 4120g
 
Här är hon 8 månader och väger 4501g
 
Vi kontrollvägde henne den 6 augusti för att vi tyckte att hon blivit lite tyngre... vågen visade 4903g!! Då blev vi lite oroliga att det ska barka iväg ordentligt så vi har börjat försöka hålla igen så gott vi kan.
Vi hoppas att uppfödarens planerade besök blir av som det är tänkt så får hon kolla om hon väger för mycket och kanska ge oss lite råd och tips.
 
Annars älskar Yin att vara ute, vi har henne i sele och en lång spårlina (15 meter ;-)) så hon kan utforska en bit av trädgården. Vi hade tänkt näta in en del av altanen men det har inte blivit av och just nu är det inte aktuellt för jag tror inte att Yin skulle tolerera att bara få vara ute på en liten yta när hon är van att kunna komma längre. Men till vintern ska det bli av för då kommer hon nog inte att vilja vara ute så länge och kanska tycker att det räcker om hon får vara på altanen under tak och så får man ha henne i sele och koppel för lite längre utfärder.
 
Igår fick hon följa med ut och koka kaffe och fika vid Paubäcken, det var väldigt intressant tyckte hon.
 
Här pratar hon med matten om något som hon sett...
 
Annars strosade hon bara runt i omgivningarna och kollade om det fanns något gott eller bara tog det lugnt... :-)
 
Annars är det inte så tokigt i mattens rabatter heller...
 
Det är en bestämd fröken med stor integritet, det är på hennes villkor..;-) Hon är väldigt lätt att leka igång, så fort det rör på sig så är det något som kan jagas och då är det full fart. Det har lugnat sig med blomkrukorna, fast det kan ju ha lite betydelse att vi har plockat undan där hon brukar sitta... Lite klumpig är hon fortfarande, men det är klart..hon växer ju fortfarande så det är kanske inte så lätt att hålla styrsel på hela kroppen alla gånger. Alla "måsten" måste protesteras mot, iallafall lite grann, så matten inte får för sig att hon har vunnit ;-) Men oftast är hon väldigt lätt att hantera vår älskade lilla (nåja) Yin, Prinsessa av Kattisavan.

RSS 2.0