Äntligen är matten hemma!!!

Ja, det kanske var det man önskade att Yin skulle tycka när man varit borta drygt 2 veckor och äntligen kom hem... Men icke!! Hon dissade mig å det grövsta i 1 dag och brydde sig överhuvudtaget inte om mig!! Men jag lät henne vara och efter en dag så var hon som vanligt, hon kanske ville vara säker på att jag inte skulle försvinna direkt, vad vet jag. Sen vet jag ju att hon varit i goda händer och jag har fått dagliga uppdateringar via sms om hennes bravader (läs blomkrukor ;)). Men nog var det gott att få se henne igen och äntligen få gosa.

Nu behövs en liten uppdatering då... Här är hon 4 månader (20/3)  vår lilla prinsessa och väger 2950 ca.
0

Det här är den 1 april när hon är 19v och precis har sprängt 3-kilosvallen 3028g för att vara exakt ;)


Det går jättebra med hundarna, hon brukar jaga Kiras ben och när Kira då vill lukta på Yin får hon sig en smocka, för det är faktiskat Yin som bestämmer om Kira får vara nära eller inte. Och Kira är så förståndig så hon backar. Oftast har Yin inga klor ute när hon daskar till ;). Yin undviker helst Smulan och det har hon gjort ända sedan första gången hon skällde till för att försvara bädden. Men annars kan de ligga nära varandra om Smulan nu vill det..


Yin blir lite förvånad när detta händer men finner sig i det.

Yin är extremt lätt att busa igång, minsta lilla rörelse får henne att börja ligga på lur och jaga. Det är ganska praktiskt de gånger hon ligger och lurpassar utanför sovrummet, där hon inte får vara, och smiter in när man öppnar utan att vara beredd. Från början försökte vi krypa efter henne in under sängen, med varierat resultat. Nu behöver vi bara komma med en leksak eller ett snöre och dra på golvet så är jagandet i gång och kisse infångad ;-). Vi får väl se hur länge det dröjer innan hon lär sig att trycka undan lekreflexerna för att få stanna i rummet.

Rickard känner inte av henne lika mycket nu och det känns ju bra. Vi är ju noga med veckobadet, det dagliga avtorkandet har väl varit lite si och så när jag varit borta men eftersom han känner av henne mindre så har det glömts bort. Men jag ska börja göra det igen i förebyggande syfte.

Att klippa klor gillar hon inte alls, men husse håller i och matte klipper och det går faktiskat bra. Hon är inte mottaglig för mutor under tiden utan uttrycker ganska högt sin frustration av att bli fasthållen. Men eftersom det går ganska snabbt så funkar det ändå och hon förlåter oss väldigt snabbt;). Det gäller förövrigt badandet också.

En sån underbar prinsessa vi har !! Vi tittar på henne och fattar inte att vi kunnat få något så fint! Hon är så go, hon går omkring och pratar med oss om hon tycker det blir för tyst eller tomt i matskålen eller bara vill komma med ett allmän inlägg;) Hon tycker om att ligga i knät när vi ser på TV och är väldigt kelen i övrigt. När hon kommer gående så kan hon bara kasta sig ner och sträcka sig mot oss och visa hela gosiga magen som man då bara måste klia och snusa på ;) Husse har skämt bort henne så när han har kokat kaffe och varit ute med Kira så kommer hon för då ska hon ha leverpastej eller korv när han gör sina morgon mackor. Och det är ingen ide´att ignorera henne för då får han inte äta ifred;) Duktig katt som har lärt hussen väl;).
När vi äter eller fikar får hon vara i korgen som står på bordet och det accepterar hon så det har faktiskt aldrig varit nåt problem... utom på morgonen då om hussen glömmer hennes leverpastej eller korv ..

Idag har vi varit ute en stund, det blåste en del och det gillade inte Yin. Hon höll som vanligt en låg profil;)


Men väldigt nyfiken på vad som döljer sig under altanen... Selen gillar hon inte heller sedan vi bytte till en större för den måste träs över huvudet och det gillade hon inte. Ganska opraktisk också för den var svår att ställa storleken på så jag ska kolla efter en annan.
Nu har vi börjat planera för hur vi ska näta in altanen så Yin ska kunna var ute i sommar och vi ska kunna ha öppet altandörren om det blir varm;) Tyvärr fick vi sorg förra veckan då vår kanin Rufsa somnade in. Hon hade varit som vanligt dagarna innan men kom inte ut som vanligt. Det såg ut som hon bara somnat. Hon blev 7 år. Men vi har bestämt att det blir ingen fler kanin utan vi satsar på de djur vi har kvar.


RSS 2.0