Long time no see...

Ja, det var ett tag sedan jag uppdaterade sidan, men jag har helt enkelt inte orkat utan fått fokusera på att orka jobba i första hand. Och det har inte heller funkat tillfredställande. Men kommer bara värmen så finns det hopp ;).
Nyfikna Yin utforskar...

Det har naturligtvis hänt massor med vår prinsessa sedan sist, hon har nu hunnit bli 6 månader och idagarna lär hon spränga 4-kilosvallen!! Vi vägde henne förra söndagen innan hon skulle kastreras dagen efter och då vägde hon 3940g. Kastreringen gick jättebra, hon var nog mest irriterad över att vi inte ställde fram någon mat, på kvällen före kastreringen (hon skulle vara fastande från kl 20), fast hon visade gång på gång att det var tomt!! Operationsdagen var hon i princip helt utslagen och drack bara lite vatten men morgonen efter kl 10 kom hon fram och ville ha mat och ordningen var återställd. Jag vägde henne på torsdagen för att se om hon förlorat i vikt, men då vägde hon 3952g. Vi lär få hålla koll på hennes matintag och vikt här framöver ;-) ... Här tog jag en paus och vägde henne... 4022gram väger hon idag!! Man kan säga att hon återhämtade sig otroligt bra, men det är klart med den aptiten ;)

Yin 5 månader, 3435gYin 6 månader, 3846g
Yin dagen efter kastreringen

Yin idag den 3/6...hon ville verkligen inte vara med på bild så ni får ursäkta kvallisorten (kvaliten på svenska)

Det vi har märkt på vår lilla prinsessa är att hon är mycket mer kontaktsökande och kelen (matten likes ;)!!), vi får väl se om det fortsätter, men det tror jag faktiskt. Hon söker även mer kontakt med Kira och försöker med Smulan men den gamla damen är inte så lättflörtad..

Efter en liten incident, där matten glömde stänga en dörr på fågelburen, visar hon ett mycket större intresse för Stina och Gösta. Inte så att hon försöker komma in i buren men hon ligger gärna och studerar dem precis som hon undrar om de kanske skulle gå att äta trots allt;O

Våra dagar med denna ljuvliga, älskvärda, nyfikna och busiga varelse är fyllda med massor av nya upptåg med massor av bus, när hon inte sover för att ta igen sig så hon hinner bli pigg och ska busa och springa precis när matten och hussen ska gå i säng. Det är svårt att lämna henne på andra sidan sovrumsdörren, men till slut hittar hon någon leksak att sysselsätta sig med. Och nu har hon lärt sig att det är så det går till... men hon tänker absolut inte ändra på SIN dygnsrytm för att passa vår :)
Eftersom jag är uppe och vandrar en del på nätterna (pga värk) så har det det fina med sig att man har en perfekt kompis som flyttar fokus till mer roliga saker... att klia kissen tex Och naturligtvis att se till att den hungriga kissen har mat...Ja, jag vet, vi HAR skämt bort henne :).


Yin 5 månader


Yin 6 månader

Yin älskar att vara ute i selen. Från början sprang hon när vi tog fram den men nu kommer hon gärna fram så vi kan skynda oss att gå ut. Då leker vi "följa Yin", hon älskar skogen alldeles brevid och vi har ett långt koppel så hon kan jaga flugor och springa upp en bit i ett träd. Nu har hon fått vara inne så hon ska ta det lugnt och så det inte ska bli infekterat i såret. Som tur är (nåja, jag hade ju velat ha varmare, men i det här fallet..)  så har det varit kallt och regnigt så prinsessan har inte ens bett sig ut. För se, regn.. det gillar inte prinsessan Yin av Kattisavan.

Kommentarer
Postat av: Gunilla, S*Deltas

Vad roligt att se nya bilder på henne. Jag längtar verkligen till sommaren då jag (ev vi) ska komma o hälsa på. Hon ser ut att må alldeles prima och kul att hon fortsätter vara full av bus, er lilla (stora) prinsessa av Kattisavan!



Tråkigt med värk men fördelen är att du har en tjej som troget kommer till dig och hon kommer nog med tiden försöka trösta oxå när du har mkt värk.



Kul läsa att det går så bra med Kira o Smulan (även om hon är lite mer reserverad) men oj, stackars Stina o Gösta, de kan leva ett farligt liv! ;)



Hälsa med dig! kram

2012-06-03 @ 18:40:26
URL: http://www.deltaskatter.nu
Postat av: Helena

Vad roligt att få se hur Yin ser ut nu för tiden. Systrarna är väldigt lika varandra men Sunny har nog lite mer brunt i pälsen.



Vad skönt att kastreringen gick bra. För Sunny blev det lite knepigt med ett extra veterinärbesök och hon gick ner lite i vikt.



Himmel vad stor Yin blivit! Hon har ju alltid varit större än syrran så det är ju inte så förvånande. Sunny vägde kring 3,7 kg vid 6 månader. Helt säker är jag inte då jag måste ta till personvågen som jag inte litar till 100 % på. Hushållsvågen ratar hon totalt, det går inte att få henne att ligga stilla.



Vad jobbigt med värken. Jag är så glad att jag sluppit sådant. Det är ju nog jobbigt om man har ont bara någon gång emellanåt någonstans.



Ha det så bra. /Helena

2012-06-04 @ 08:39:12
URL: http://sunnysibiriskkatt.blogg.se/
Postat av: Susanne

Hej Helena! Ja, vägningen hemma funkar alldeles utmärkt eftersom vi hade turen att ha en liknande, lite större "blomkorg" hemma som hon var van vid hemifrån. Så vi behöver bara ta fram den så hoppar hon i ;). Ja, Yin ar ganska stor men man ser likheten på tjejerna!! Värk är inget man vill dela med sig av precis, men man har bättre och sämre dagar och man vänjer sig faktiskt vid att ha ont så dagar man har mindre ont känns det nästan toppen ;-).. kanske inte bokstavligt men du förstår nog!



Ha det så bra själv/Susanne

2012-06-06 @ 17:40:51
URL: http://yinsibiriskkatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0