Bakslag!!

Nu är vi tillbaka på ruta ett med en nyopererad kisse igen!
Vi fick åka till veterinären igår sedan vi upptäckt att ett stygn gått upp och det buktade ut något därifrån och blödde lite. Det visade sig att det som bara skulle ta ett par minuter att sätta ett extra stygn tog runt 40 minuter att åtgärda.

Vår lilla gumma hade nämligen lyckats att inte bara få upp ett yttre stygn genom huden utan även ett inre stygn genom bukväggen så hon kom åt att tugga på tarmen (det var alltså tarmen vi såg bukta ut!!). Hon hade inte punkterat den, däremot är ju infektionsrisken väldigt stor.
Veterinären fick öppna hela såret igen för att kunna rengöra och lägga tillrätta och sy igen. Nu har han sytt med stygn som försvinner av sig själv och monterat tratt. Det fick hon nämligen inte efter första operationen för han sydde med en typ av ståltråd och sa att hon skulle sluta slicka eftersom det skulle göra ont i tungan av stålstygnen. Och det stämde nog till en början men förmodligen hade det igår börjat klia ganska mycket och så när hon slickat så har hon råkat få in en tand i ett stygn, ryckt till och ryckt bort stygnet från ena sidan sen var det fritt fram.

Hon fick en spruta med pencillin och sen ska vi fortsätta med det i tablettform i 10 dagar. Provade i morse först med mjukostklick preparerad med en bit tablett som låg kvar när hon slickat färdigt ;) försökte sen med bitar av tablett i korvbit.... luktade hon bara på och ratade = henne lurar man inte. Det fick bli den "hårda" vägen. Jag på knä med henne med ryggen mot min mage och sen öppna och lägga in tablettbitarna och det gick faktiskt riktigt bra. Men vi får väl se hur det utvecklar sig. Vi får bara hålla tummarna och hoppas att det inte blir infekterat.
Lilla Yinsagumman vad du ställer till det !! ;(

Nu har hon precis börjat äta och dricka igen, det är lite besvärligt med den där tratten man kan lugnt påstå att lilla sessan inte är nöjd! Men hon vänjer sig och vi vill inte riskera något igen så det är bara för henne att gilla läget. Vi får väl muta henne med lite extra god mat och godis;)

Kommentarer
Postat av: Gunilla, S*Deltas

Synd att det inte gick muta henne med lite god mat, men som sagt, belöna henne med godis efter varje omgång. Fick du dela upp morgonen tablett i 2 delar eller räcker det att tabletten är halverad? Pussa fröken busgumma från oss alla! ♥ kram

2012-06-06 @ 19:37:18
URL: http://www.deltaskatter.nu
Postat av: Susanne

Tabletten var lite större än jag komihåg när jag pratade med dig. Som tumnageln stor så halva den delade jag i 4 bitar.Jag tyckte de blev för stora annars. sen får hon naturligtvis godis när vi är färdig så hon ska bli blidkad ;).. Ska pussa gumman från er :) Kram

2012-06-07 @ 09:03:18
URL: http://yinsibiriskkatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0